kispályás labdarúgás bemutatása

Még az "átkosból" maradt ránk, de töretlenül őrzi népszerűségét. Jelenleg is a legnépszerűbb tömegsoprt.

Sportági szövetség (vezető egyesület):
Magyar Labdarúgó Szövetség

kispályás labdarúgás - tudj meg róla többet

A kispályás labdarúgó játékra alkalmas minden olyan kézilabdapálya, melynek szélességi mérete: minimum 15, maximum 20 m, hosszanti mérete: minimum 35 m, maximum 40 m. A játéktér talaja lehet: műfű, salakos, bitumenes, műanyag, fű. A mérkőzés lejátszására alkalmas a kézilabda pálya akkor, ha az oldal, alap- és közép, a 6 m-es büntetővonal és a 7 m-es büntetőpont fel van festve , valamint a 2x3 m-es kapura a háló fel van szerelve és a kapu le van rögzítve.

Egy csapat egy mérkőzés alkalmával 12 játékost szerepeltethet. Egyidejüleg a játéktéren 1 kapus és 5 mezőnyjátékos tartózkodhat. A mérkőzést 4 fővel lehet elkezdeni , melyből 1 fő a kapus. A mérkőzés befejezéséig a csapat kiegészíthető 6 főre. Ha kiállítások, vagy sérülések alkalmával a csapatok létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni. 

A mezszínekben a két csapat vezetője köteles megegyezni a mérkőzés elött, azonos színű mezek esetén az előlálló csapat köteles mezt cserélni. Lábbeli tornacipő vagy teremcipő lehet. Az a játékos aki az engedélyezett lábbelin kívül más eltérő felszerelésben játszik, azt a játékvezető mindaddig nem engedi fel a pályára, amíg az előírt felszerelésben nem jelentkezik játékra. A játékosok semmi olyat nem viselhetnek, amellyel a többi játékos testi épségét veszélyeztetik ( gyűrű, karóra, nyaklánc). A bajnokságban résztvevő mezőnyjátékosok a mérkőzéseken melegítő felső részben nem játszhatnak, kivétel a kapus.

A játék időtartama 2 x 25 perc. A félidők közötti szünet a játékvezető beleegyezése nélkül nem lehet 5 percnél hosszabb. A félidőben a játékosoknak joguk van a szünethez.

 

 

 

kispályás labdarúgás - sporteszközök, felszerelések

Eszközök
futballkapu, futballháló, futball labda

Felszerelések
edzői síp, futball kapusmez, futball mezőnyjátékos mez, futball kesztyű (kapusnak), futball sapka (kapusnak), futball rövidnadrág, futball harisnyanadrág, futball sporszár, futball sípcsontvédő, teremcipő, hernyótalpas focicipő

Kattints ide a kedvezményes időszakok megtekintéséhez >>

A "Sportol a Nemzet" - Sportolói Kedvezménykártya, a Sportolanemzet.hu portált üzemeltető TST Concept Kft tulajdona. © 2017 Minden jog fenntartva!
KártyatípusokAdatvédelemi nyilatkozatFelhasználási feltételekÁltalános szerződési feltételekFacebook