crossfit bemutatása

A CrossFit egy Amerikából származó fitness rendszer, amelyet Greg Glassman hozott létre 2000-ben.

Sportági szövetség (vezető egyesület):
Crossfitt képviselet (Egyesület)

crossfit - tudj meg róla többet

A CrossFit a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható, mégis nagy sikere van, és sok követőt tudhat magának, köztük Robert Downey Jr.-t, Hugh Jackmant és Gerard Butlert.
A CrossFit meghatározása
Művelői inkább filozófiának nevezik, mint egy sportágnak, ugyanis végzése közben nem csak az emberi test, de a lélek is komoly változásokon megy keresztül. A CrossFit célja egyfajta funkcionális erő kialakítása, amit a való életben is kamatoztathatunk. Ezzel a mozgásformával ugyanis nem csak fizikai kondíciónk válik tökéletessé, de mentálisan is megedződünk. A CrossFit olyan koncentrációt, kitartást, tüzet és ugyanakkor lelki nyugalmad ad végzőjének, amilyet kevés sport lenne képes. Ennek a mozgásformának az alapja, hogy az emberi test állandóan változó ingereknek legyen kitéve az edzés során.
Szükséges kellékek
Ehhez a sporthoz alapvetően nem szükséges sok felszerelés, sőt a kreatívabbak akár bármiféle kellék nélkül is végigcsinálhatnak egy CrossFit edzést az edzőteremben vagy akár a szabadban is. Akik viszont eszközök segítségével végeznék ezt a sportot, azoknak a következőkkel kell rendelkezniük: kettlebell, calisthenic, medicin labda, súlytárcsák és tornász gyűrű.
Milyen testrészeket mozgat meg a CrossFit és hogyan?
A CrossFit egy olyan edzésforma, ami az egész testet átmozgatja a lábujjtól kezdve, egészen a nyakig. Különös hangsúlyt fektet a lábakra és a hátra, hisz ezek testünk legerősebb pontjai, ahol igazán lehet maximalizálni a terhelést. A CrossFit főként annyiban tér el a testépítéstől, hogy itt nem napokra vannak bontva a testrészek, hanem közvetlenül egymás után kapják a terhelést testünk különböző pontjai, ezzel olyan erőt adva, amelyre más sportág nem lenne képes.


crossfit - sporteszközök, felszerelések

Eszközök

Felszerelések
crossfitt ruházat, crossfitt cipő

Kattints ide a kedvezményes időszakok megtekintéséhez >>

A "Sportol a Nemzet" - Sportolói Kedvezménykártya, a Sportolanemzet.hu portált üzemeltető TST Concept Kft tulajdona. © 2017 Minden jog fenntartva!
KártyatípusokAdatvédelemi nyilatkozatFelhasználási feltételekÁltalános szerződési feltételekFacebook