Profiladatok

Üzemeltető

Pólus Fitness Center

Pólus Fitness fallabda (squash)

Bemutatkozás

http://www.polusfitness.hu/squash/

 

A squash története:

Kevesen tudják, hogy a squash több évszázados múltra tekint vissza. A legtöbb forrás szerint a londoni Harrow Schoolban alakult ki 1830 körül. A diákok egy kisebb teremben a falnak ütögettek egy gumilabdát, hogy bemelegítsenek a rackets nevű játékra. Később a labdát puhábbra cserélték, mert észrevették, hogy sokkal több ütésfajtát lehet így használni, és persze a puha labdával nehezebb a játék is. Röviden és tömören: így alakult ki a squash.

A squash, vagy más néven a fallabda azóta meglehetősen sok változáson ment keresztül. Manapság már az egész világot behálózó tömegsporttá fejlődött, és így már a világ sok országában több mint 15 millió játékos hódol ennek a szenvedélynek. Nagyon gyors fejlődésének ütemét jelzi az is, hogy az elmúlt tíz évben nagyjából 20%-kal nőtt a squash sportágnak hódolók aránya. A töretlen és dinamikus fejlődésnek köszönhetően sor kerülhet arra, hogy 2012-től hivatalos olimpiai versenyszámmá is válhasson. Folyamatosan növekvő népszerűsége ellenére a squash nem kapott elég nyilvánosságot, mára azonban a speciális, csak egy irányban átlátszó, plexifalú pályáknak köszönhetően már több ezren is figyelemmel kísérhetnek egy meccset, a finom felbontású kamerák és az UV- fényben világító labdák pedig a televíziós közvetítéseket is egyre élvezhetőbbé teszik.

Magyarországon is évről évre növekszik ismertsége, és a játékosok száma. Manapság megközelítőleg 50.000 ember választja első számú sport tevékenységének a fallabdát, és a versenyzők száma is szépen gyarapodik. Nemcsak a fallabdát játszó, de a fontosabb versenyeket figyelemmel kísérő nézőközönség száma is egyre csak növekszik.

A squash alapvető lényege:

A fallabdát egy meghatározott méretű „üvegteremben” játsszák. A játék lényege abból áll, hogy a játékos megpróbálja bizonyos vonalak között úgy elütni a labdát, hogy ellenfele azt egy pattanás után se érhesse el. A mérkőzés három nyert szettig tart, minden szettet kilenc pontig játszanak. Minthogy csak az a játékos szerezhet pontot, aki szervál, a mérkőzés akár igen hosszú ideig is eltarthat, tehát ez a sport a játékosoktól a megfelelő technikai és taktikai tudás mellett, rendkívül jó állóképességet is követel.

Elérhetőség

1152 Budapest, Szentmihályi út 131

Sportolói Kedvezménykártya elfogadóhely vagyunk! Katt ide az időpontjainkhoz!

A "Sportol a Nemzet" - Sportolói Kedvezménykártya, a Sportolanemzet.hu portált üzemeltető TST Concept Kft tulajdona. © 2017 Minden jog fenntartva!
KártyatípusokAdatvédelemi nyilatkozatFelhasználási feltételekÁltalános szerződési feltételekFacebook